מצרכים לכופתאות (קניידלך):
2 כוסות מים רותחים, 2 כפות שמן, כוס ושליש קמח מצה, 3 ביצים טרופות, כפית מלח, חצי כפית סוכר, פלפל שחור ובצל אחד מגורר (לא חייבים!)
אופן ההכנה:
להרתיח מים ושמן, להוסיף קמח מצה ולערבב. אחר כך להוסיף ביצים ואת יתר החומרים. לערבב ולקרר במקרר לפחות שלוש שעות.
להרתיח מים בסיר עמוק וליצור כדורים (רצוי בידיים לחות) אותם יש להחליק אל תוך מי הסיר הרותחים. להגיש עם מרק צח או ירקות. למעשה ניתן להגיש אותו עם כל ירק כמו אפונה, פול וכדומה.
אם נשאר, וזה נדיר, אזי, ביום למחרת, ניתן לפרוס את הכופתאות, לטגן במעט שמן ולהגיש כתוספת לבשר. שווה! שווה!
2 כוסות מים רותחים, 2 כפות שמן, כוס ושליש קמח מצה, 3 ביצים טרופות, כפית מלח, חצי כפית סוכר, פלפל שחור ובצל אחד מגורר (לא חייבים!)
אופן ההכנה:
להרתיח מים ושמן, להוסיף קמח מצה ולערבב. אחר כך להוסיף ביצים ואת יתר החומרים. לערבב ולקרר במקרר לפחות שלוש שעות.
להרתיח מים בסיר עמוק וליצור כדורים (רצוי בידיים לחות) אותם יש להחליק אל תוך מי הסיר הרותחים. להגיש עם מרק צח או ירקות. למעשה ניתן להגיש אותו עם כל ירק כמו אפונה, פול וכדומה.
אם נשאר, וזה נדיר, אזי, ביום למחרת, ניתן לפרוס את הכופתאות, לטגן במעט שמן ולהגיש כתוספת לבשר. שווה! שווה!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
עיתונאית , שדרנית רדיו ומנחה ערבי זמר ישראליים וכם בעלת ועורכת חיה גולן באהבה http://www.hgolan.co.il